Situat in cartierul Unirii Green Park Residence din Targu Mures, apartamentul de tip penthouse pe 2 nivele are o suprafata de 120 mp utili, plus 55 mp de terase.

Avand in vedere ca cea mai mare terasa se afla la nivelul superior si accesul spre ea era printr-un dormitor, m-am vazut nevoita sa recompartimentez spatiile. Astfel la nivelul superior am desfiintat cele 2 dormitoare si le-am transformat intr-un open space ce cuprinde livingul cu bucataria si diningul cu acces spre terasa mare.

La nivelul inferior pe locul fostului living a ramas tot un spatiu multifunctional cu rol de dressing si camera de oaspeti. Iar pe locul fostei bucatarii, de altfel foarte mici, am amenajat o spalatorie. In rest, la nivelul inferior au ramas dormitorul matrimonial si dormitorul copilului, ambele cu cate o baie aferenta. Sub scara am amenajat o mica zona de depozitare ce deserveste intrarea in apartament.

Propunerea stilistica si-a dorit imbinarea gusturilor diferite ale cuplului (unul mai clasic si unul mai minimalist). Camera fetei s-a dorit a fi potrivita atat pentru varsta ei mica la momentul terminarii apartamentului (6 ani) cat si pentru viitorul apropiat de adolescenta, astfel ca biroul are si o zona de lucru, dar si o zona de make-up cu oglinda iluminata. Biblioteca la momentul actual adoposteste jucariile preferate dar pe viitor va ceda locul cartilor.

In dormitorul parintilor, destul de mic si ingust, accentual a fost pus pe confort si relaxare, atat visual cat si prin alegerea patului si a saltelei. Zona de zi, în configurație de tip open-space, expune paleta de culori și materiale care caracterizează întreaga amenajare nuanțe neutre de alb la nivelul mobilierului, detalii și placări realizate din lemn stratificat, alături de culoarea de fond “Piersica” care razbate in diverse tonuri prin tot apartamentul.

Designer – Simona Ungurean
Fotografii – Simona Ungurean
Data finalizarii – aprilie 2022

COLABORATORI
Execuție mobilier la comanda
– Promob
Mobilier
– Mobexpert, Mobila Dalin, Divanissimi, Simex
Corpuri sanitare si baterii
– Delta Studio
Parchet stratificat si scari lemn
– Vfloor
Covoare
– Nesting.ro
Fototapet
– XTDeco
Vopsele –
Benjamin Moor